Egészséges ételek – ezekkel már fiatalkorban megelőzhető a korai ízületi gyulladás

Számos olyan étel van, ami olyan tápanyagokat és vitaminokat tartalmaz, ami elősegíti, hogy az ízületek és a porcok még sokáig megőrizhessék egészségüket.

Az ízületeink végelmére már egészen gyermekkortól kezdve ügyelni kell, tekintve, hogy rengeteg olyan életkörülmény van, ami fokozza az ízületek megbetegedését.

Legyen szó a mozgásszegény életformáról, vagy arról, ha valaki folyamatosan megerőlteti magát és nem olyan mozgásformát választ magának, amilyet kellene.

Az első lépés a helyes ételek kiválasztása

Már gyerekkorban érdemes odafigyelni az étkezésre, így érdemes szülőként már akkor megtanítani a gyerekeknek, hogy mely ételek azok, amik, egészségesek és a szervezetüknek jót tesznek.

Természetesen tudjuk, hogy a gyerekek néha eléggé finnyásak, és a zöldségeket is nehezen eszik meg, de a jól elkészített ételek a számukra is finomak lesznek, és kis trükkökkel könnyen el lehet érni, hogy a napi vitamin adagot bevigyék a szervezetükbe.

Hogy megelőzzük az ízületi gyulladást, érdemes ezeket választani

Megelőzni az ízületi gyulladást úgy tudod, ha olyan étrendet választasz, ami vasban gazdag.

A vas felszívódásához szükséges azonban a C-vitamin is, erre amúgy is szüksége van a szervezetünknek mindenféleképpen.

Adjunk a gyermeknek is olyan reggelit, ami vasban és vitaminban gazdag, ez feltölti őt is energiával az egész napra, ráadásul még az ízületeinek is nagyon jót tesz.

A turmix például kitűnő választás, dobjunk bele néhány szem epret, csavarjunk bele egy kis citromot, adjunk hozzá akár bébispenótot is, illetve egy teáskanál chia mag is jól feldobja a turmixot!

Mindenképpen érdemes megemlíteni a kurkumát is, ami nagyon jó gyulladáscsökkentő.

Ezt belekeverhetjük a meleg tejbe, amihez teszünk egy kis tejhabot, és az ínyencek még plusz egy kis fahéjjal is feldobhatják ezt az italt.

Érdemes kipróbálni ezt a receptet is!

A kurkuma ebben a receptben is kötelezően benne szerepel.

A kurkumagyökeret le kell reszelni, hozzáadni az avokádót – ne hagyd ki, ugyanis az a zsírsav, ami benne van, az ízületi gyulladás ellen is megfelelő -, az íz fokozásához pedig még egy kis narancslé sem árt.

Illetve hát, hogy még egészségesebb legyen, a csicseriborsót se hagyjuk ki! 

Ezekből a receptekből jól kivehető, hogy igenis lehet finomakat csinálni csupán néhány hozzávalóból.

Így könnyen rá lehet szoktatni a gyermeket is arra, hogy rendszeresen fogyasszon gyümölcsöket és zöldségeket, mert a bennük található tápanyagok is fontosak az ízületi gyulladások megelőzésében.

Sok Kicsi